Nascholingen leerlingen en leerkrachten

Nascholingen bij Leefsleutels

NIEUW: aanbod nascholingen voor schooljaar 2016 - 2017!

Folder nascholingen 2014 2015Folder Secundair Onderwijs

Leefsleutels richt zich als nascholingscentrum naar het onderwijs. De rode draad doorheen de nascholingen is het welbevinden van leerkrachten en leerlingen op school te optimaliseren. Binnen de visie van Leefsleutels past het streven naar meer welbevinden op school in ‘een brede kijk op preventie’. Hierbij  baseert Leefsleutels zich op drie pijlers: het groepsklimaat in de klas, het actief leren van de leerlingen en de begeleidershouding van de leerkrachten.

Individuele nascholingen

De individuele nascholingen gaan hoofdzakelijk door in Sint-Niklaas (Hogeschool Odisee, Hospitaalstraat 23, 9100 Sint-Niklaas).

Daarnaast bieden wij ook verschillende nascholingen aan op andere locaties zoals Leuven, Brugge, Hasselt, Kortrijk of Antwerpen.

Leerkrachten of zorgverstrekkers kunnen zich hier individueel voor inschrijven.

Teamgerichte nascholingen

Veel nascholingen kun je ook bij jou op school laten doorgaan voor het volledige team. Dit kan bijvoorbeeld voor een pedagogische studiedag of een personeelsvergadering.

Ons nascholingsaanbod is heel divers en omvat onder andere volgende thema’s: sociale vaardigheden en pesten, KiVa (het nieuwe antipestprogramma), gedrag, leerkrachtig voor de klas, goed contact met ouders, Leefsleutels voor jongeren, …

 

Leefsleutels - Hubert Frère Orbanlaan 48, 9000 Gent - tel.: 09 / 331 60 50 - fax.: 03 / 660 27 01 - info@leefsleutels.be